Operator: I Gede Prawira Santosa 18 Juli 2019 12:28:54 WITA

Utsaha nglimbakang seni lan budaya Bali nyantos mangkin kantun kamargiang olih tokoh-tokoh seni ring Bali taler ring dura Negara. Indik pamargin utsaha ngalestariang budaya Bali, makeh kawentenan utsawa saking Kabupaten, Kecamatan taler ring Desa antuk sisia SD, SMP, SMA/SMK, taler ring umum, utsawa punika minakadi : utsawa nyurat lontar, masatua Bali, Sambrama Wacana, ngulat klakat, canang sari, miwah sane siosan.

Pemerintah Kabupaten Buleleng majalaran antuk "FESTIVAL LOMBA SENI SISWA NASIONAL, MASATUA BALI, DAN SISWA BERPRESTASI JENJANG SEKOLAH DASAR DI KABUPATEN BULELENG TAHUN 2019" sane kalaksanayang ring Gedung Laksmi Graha Singaraja (18/07) puniki silih sinunggil ipun ngawentang pacentokan masatua Bali tingkat Sekolah Dasar se-Kabupaten Buleleng. Festival puniki kalaksanayang nyabran awarsa.

Desak Made Jesiani (12) sisia saking SD Negeri 1 Sepang saking Banjar Dinas Kerobokan, okan nyane Desak Nyoman Widiati (43) sareng Dewa Putu Wirasana (47) kajudi olih Koordinator Pendidikan Wilayah Kecamatan Busungbiu pinaka angga saking Kecamatan Busungbiu indik nyarengin lomba masatua Bali puniki. Satua sane kabakta mamurda "I BELOG MELI BEBEK"

Pamargin pecontakan sane kalaksanayang olih Pemerintah Kabupaten Buleleng pamekas saking Dinas Kebudayaan taler tokoh saking Kabupaten Buleleng punika mamargi antar tur gargita minab saking juri taler ring peserta saking soang-soang Kecamatan se-Kabupaten Buleleng.

Makudang-kudang Tim Panureksa (juri) saking tokoh taler seniman Bali sane nuntun lan nureksain pacentokan masatua puniki, minakadi :

Juri I : Gede Bagug Mahardika (Tokoh Seniman)

Juri II : Ketut Sindu (Tokoh Seniman)

Juri III : I Dewa Ketut Sukarya (Sanggar Teater Bale Agung)

Tim panureksa maosang, ring sajeroning masatua Bali sane mabuat taler patut kauningin olih para sisa indik masatua Bali punika sane kapertama ngresepang daging-daging satua, mawinan yening sampun ngresep sareng lelampahan satua punika, wenang sampun ring sajeroning mabasa indik masatua prasida becik tur manut saking lelampahan nyane.

Artikel puniki kasurat olih Penyuluh Bahasa Bali Desa Sepang Ketut Mariasa, S.Pd.

Komentar atas Utsawa Masatua Bali se-Kabupaten Buleleng: Desak Made Jesiani Pinaka Angga SD Negeri 1 Sepang