Operator: I Gede Prawira Santosa 26 November 2018 08:15:56 WITA

Kadek Ari Darmawan, silih sinunggil sisia sane ngamolihang prestasi ring tingkat Kecamatan indik bidang Bahasa Bali utamin nyane ring Nyastra Bali. Kadek Ari pinaka sisia kelas 6 saking Sekolah Dasar Negeri 1 Sepang sane embas ring Desa Sepang tanggal 27 Januari 2007, putra saking pasangan Ketut Widiana lan Nyoman Sutriani sane meneng ring Banjar Dinas Kerobokan, Desa Sepang, Kecamatan Busungbiu, Buleleng.

Pacentokan sane kalaksanayang rahina Sukra 17 November 2018, magenah ring Ruang Laboratorium Fisika SMA Negeri 1 Busungbiu puniki ngrauhang para panureksa sane akehnyane tigang diri (3 orang) saking Penyuluh Bahasa Bali Provinsi Bali lan saking Guru SMA, inggian punika :

1. Putu Pertama Yasa, S.Pd (Juri 1) sane pinaka Koordinator Penyuluh Bahasa Bali Kabupaten Buleleng.
  2. Ketut Sidang Partayasa, S.Pd (Juri 2) sane pinaka Koordinator Penyuluh Bahasa Bali Kecamatan Seririt.
  3. Putu Edi Parwata, S.Pd.B, (Juri 3) sane pinaka Guru Bahasa Bali SMA Negeri 1 Busungbiu.

Parikrama puniki kalaksanayang ring sajeroning nyanggra HUT PGRI ke-73 Kecamatan Busungbiu.

Ring galahe punika taler kalaksanayang makudang-kudang pacentokan olih para manggala saking guru-guru TK, SD, SMP lan SMA/SMK miwah Penyuluh Bahasa Bali Kecamatan Busungbiu, minakadi :

1. Nyastra Bali, kasarengin olih sisia SD se-Kecamatan Busungbiu.
  2. Mapidarta Bahasa Bali, kasarengin olih sisa SMP se-Kecamatan Busungbiu.
  3. Mabusana Adat Kepura, sane kasarengin olih sisia SD, SMP, SMA/SMK se-Kecamatan Busungbiu.

Taler wenten makudang-kudang pacentokan sane lianan ring bidang akademik muwang non-akademik.

Tatujon kalaksanayang parikrama puniki boya ja sios wantah ngulati budaya Bali sumangdenya sayan ajeg tur lestari ring sajeroning dunia globalisasi indik sapangrauh IT kadi mangkin utamin nyane antuk para truna lan truni sane pacang nampi tetamian para leluhur ring Bali mangda boya ja sayan ical, taler ngapti antuk ngwangun rasa tresna tur sutindih sareng budaya Bali sane pinaka tetamian leluhur ikrama Bali sami.

Artikel puniki kasurat olih Penyuluh Bahasa Bali Desa Sepang Ketut Mariasa, S.Pd.

Komentar atas Kadek Ari Darmawan Pinaka Jayanti I Nyastra Bali Tingkat SD se-Kecamatan Busungbiu